Recepten

Om uw dieet zo gemakkelijk en smakelijk mogelijk te maken heeft SaniSlim een aantal recepten ontwikkeld die u tijdens uw dieet maar ook daarna kunt gebruiken. Wij wensen u smakelijk afvallen!

Ontbijt

Voor het ontbijt kunt u tijdens maar ook na uw dieet kiezen uit één van de heerlijke shakes, snel en gemakkelijk. Of u kiest voor de toast, hierop mag u smeerkaas 20+ smeren, kipfilet of de SaniSlim suikervrije jam of chocopasta. U kunt ook kiezen voor muesli uit ons assortiment, dit mag genuttigd worden met griekse yoghurt 0% vet of magere yoghurt.

Bijgerechten

Gevulde Courgette

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • Champignons
  • Paprika
  • Bosui
  • Kruiden

Bereiding:
Snij de courgette overdwars in twee helften. Leg hem in een koekenpan en laat hem op een zacht pitje gedurende 10 minuten garen. Snij de champignons, paprika en bosui in stukjes. Stoof deze en voeg het gare courgette vlees toe9erst met een lepel uit de schil halen). Het geheel kruiden naar smaak en hiermee de uitgeholde courgette helften vullen. Doe alles in een ovenschaal en laat het geheel verder garen in de oven (220 graden)

Heerlijk met een omelet waarin je champignons, paprika en bosuitje meebakt!

Gebakken witlof

Ingrediënten:

  • 2 stronken witlof
  • olijfolie
  • lente uitje / bosui
  • champignons
  • kruiden

Bereiding:
Snij de witlof doormidden en verwijder het bittere hart van de witlof. (snijden in v vorm). Doe een eetlepel olijfolie in de pan/wok en bak de witlof snel aan alle kanten bruin. Peper zout en kruiden naar smaak toevoegen en alles in een ovenvaste schaal leggen. Snij een lente ui of bosui en champignons in schijfjes en roerbak die ook in de pan of wok, op smaak brengen met kruiden. Verdeel dit over de witlof en laat het geheel in een matig verwarmde oven garen doe een deksel of aluminium folie op de schotel. Naar keuze kun je aardappelpuree uit het proteïne assortiment toevoegen en deze over de witlof verdelen alvorens in de oven te zetten. Ook een kaasomelet smaakt heerlijk bij dit bijgerecht.

Gemarineerde paprika’s

Ingrediënten:

  • paprika
  • olijfolie
  • azijn
  • peper, zout, provencaalse kruiden
  • citroensap
  • lente ui

Bereiding:
Paprika onder de grill of in een grillpan laten blakeren, na enkele minuten omdraaien. Uit de grill of pan halen en 20 minuten in aluminiumfolie laten rusten. Ondertussen de marinade maken van de overige ingrediënten. Het vel van de paprika verwijderen en in repen snijden en af laten koelen in de marinade.

Diverse groenten

Ingrediënten:

  • witlof
  • bloemkool
  • snijbonen
  • komkommer
  • witte kool

Bereiding:
witlof: Roerbak de witlof en voeg hieraan een theelepeltje ketjap en sambal
bloemkool: Kook de bloemkool beetgaar en laat deze afkoelen. Maak een dressing van een eetlepel magere yoghurt, een halve eetlepel tomatenketchup en een druppel citroensap. Heerlijk als salade.
snijbonen: Kook de in stukjes gesneden snijbonen beetgaar. Laat deze afkoelen en maak een dressing van 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel azijn en een druppel citroensap, zout en peper. Af laten koelen en koud als salade eten.
zoetzure komkommer: Komkommer in peper en zout leggen. Laten uitlekken en bosui toevoegen.
witte kool: De witte kool inleggen in azijn en zoetstof

LUNCHGERECHTEN

Wrap pancake of omelet

Tomaten in blokjes gesneden, roerbak groenten, ijsbergsla, pancake of omelet naar keuze

Bereiding:
verhit in een pan olijfolie
roerbak de groenten 3 minuten en voeg dan de tomaat toe
laat dit 5 minuten onafgedekt koken
snijd de ijsbergsla in reepjes
pannekoek bereiden volgens bereidingswijze
leg de pancake/omelet op een bord en vul deze met de roerbakmix en de ijsbergsla
pannekoek oprollen

Champignon kroket á la kwekkeboom

Ingrediënten:

  • champignonsoep
  • zout en peper

Bereiding:
doe de inhoud van het zakje champignonsoep in een kom voeg zout en peper toe evt nog kruiden naar smaak voeg een klein beetje water toe, roer nu met een vork tot je een soort deegballetje krijgt. Rol van het deegballetje een kroketvorm. Bak de kroket in een pan met olijfolie voorzichtig bruin, regelmatig en voorzichtig draaien, 3 tot 5 minuten.

Gevulde courgette uit de oven

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • half bakje champignons
  • zout, peper en kruiden naar keuze
  • zakje omelet champignon

Bereiding:
verwarm de oven voor op 160 graden
de courgette halveren
in een koekenpan op de doorgesneden kant met wat olijfolie 10 minuten op een zacht pitje garen. Stoof ondertussen de champignons en de paprika wanneer de courgette gaar is, deze uithollen. De gare courgette toevoegen aan de champignons en de paprika en het geheel kruiden. De courgette met de mix vullen in een ovenschaal leggen en op 160 graden laten garen. Heerlijk met een omelet waarin wat van de champignons en paprika wordt meegebakken.

Chinese tomatensoep

Ingrediënten:

  • Groentebouillontabletten
  • tomatenpuree
  • verse groene kruiden (naar keuze)
  • sambal
  • knoflook
  • 2 tomaten
  • taugee
  • groentensoep of tomatensoep

Bereiding:
schenk 0.5 liter water in een pan voeg hieraan de bouillontabletten toe en de 200ml tomatenpuree. Voeg het zakje soep toe en mix het goed. Alles aan de kook brengen en op smaak brengen met de groene kruiden, sambal en knoflook. Voeg de in stukken gesneden tomaat toe eventueel op smaak brengen met wat zoetstof. Voor het opdienen wat taugee erop strooien.

Romige paprika-taugë kippesoep

Ingrediënten:

  • paprika
  • taugé
  • verse kruiden
  • zakje kippesoep

Bereiding:
maak de soep volgens de bereidingswijze
reepjes paprika en tauge hieraan toevoegen
op smaak brengen met verse kruiden, peper en zout, evt kerriepoeder

HOOFDGERECHTEN

Courgette Tagliatelle

Ingrediënten:

  • 1 courgette – gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 paprika – zout en peper
  • 1 bosuitje – 1 zakje tomatensoep (sanislim)
  • champignons – 100 ml water
  • taugé
  • 1 blikje tomatenpuree & sambal

Bereiding:
Maak met een kaasschaaf dunne repen van de courgette en kook deze beetgaar. Bak in een koekenpan de paprika, bosui, champignons en taugé. Het geheel kruiden met zout, peper en de gedroogde Italiaanse kruiden. Voeg het zakje tomatensoep toe met 100 ml water. Doe hierbij het blikje tomatenpuree en een klein beetje sambal. Meng de courgette repen hierdoor heen.

Spinazie met tomaat en aardappelpuree uit de oven

Ingrediënten:

  • Diepvriesspinazie naturel
  • nootmuskaat, zout en peper
  • maximaal 200 gr tomaten
  • 1 zakje SaniSlim aardappelpuree

Bereiding:
Doe de diepvriesspinazie en een glazen schaal en verwarm deze in een magnetron. Naar smaak de nootmuskaat, zout en peper toevoegen. Snij de tomaten in schijven en bak ze in een pan aan beide kanten aan. Maak de puree klaar en schenk dit over de spinazie. Verdeel de schijven tomaat hierover en plaats de schaal in de oven onder de grill tot de puree mooi bruin wordt.

Gevulde paprika

Ingrediënten:

  • 1 paprika
  • 1 zakje SaniSlim kippensoep
  • Taugé
  • 100 ml water
  • champignons
  • zout en peper, eventueel kerriepoeder
  • bleekselderij
  • lente ui
  • eventueel andere toegestane groenten

Bereiding:

Maak de paprika schoon, verwijder het kopje en haal de zaadlijsten eruit. Roerbak de groenten en voeg het zakje soep met 100 ml water toe. Voeg zout en peper toe en eventueel kerriepoeder. Vul de uitgeholde paprika met alle ingrediënten en de saus. Daarna ongeveer 10 tot 15 minuten in een ovenvaste schaal in de voorverwarmde oven zetten (200 – 230 graden)

Bami van taugé

Ingrediënten:

  • 1 bakje taugé
  • knoflookpoeder, sambal
  • tomaten
  • 1 zakje SaniSlim tomatensoep
  • courgette
  • 100 ml water
  • paprika
  • blikje tomatenpuree
  • peper en zout

Bereiding:

Bak de taugé in een wok gaar. De overige groenten stoven in een koekenpan. Kruiden met peper, zout, knoflookpoeder en een beetje sambal. Voeg bij het zakje tomatensoep 100 ml water zodat er een dikkere saus ontstaat, doe hier ook het blikje tomatenpuree bij. De groenten, taugé en saus samenvoegen en de bami van taugé is klaar.

Bloemkool Broccoli schotel

Ingrediënten:

  • Toegestande hoeveelheid bloemkool en broccoli
  • 1 zakje SaniSlim aardappelpuree
  • kruiden

Bereiding:

Snij de bloemkool en de broccoli in roosjes, kook alles beetgaar en doe het dan in ovenschotel. Maak de aardappelpuree klaar en kruid deze naar smaak. Schenk dit over de bloemkool en broccoli roosjes en laat het geheel in de oven tot de puree mooi bruin is.

Pasta schotel voor 2

Ingrediënten:

  • 2 stengels bleekselderij2 eetlepels olijfolie
  • halve rode paprika
  • zout en peper
  • halve courgette
  • knoflookpoeder
  • 1 groene paprika
  • 1,5 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • half bakje gesneden champignons
  • 3 eetlepels gedroogde uien of bosui
  • halve aubergine
  • 2 pakjes SaniSlim Tagliatelle / fusili / penne
  • 2 tomaten

Bereiding:

Alle groenten in kleine stukjes snijden; tomaten apart houden. De groenten wokken en op smaak brengen met de kruiden en gedroogde ui of bosui. Deze nu nog 5 tot 7 minuten op hoog vuur roerbakken en dan de tomaten toevoegen en nog 1 minuut meebakken. Ondertussen de tagliatelle 10 tot 12 minuten koken in ruim water en toevoegen aan de roerbak groenten.

Gegratineerde groenteschotel

Ingrediënten:

  • courgette
  • paprika
  • bosuitjes
  • peterselie
  • champignons
  • sperziebonen of andere toegestane groenten

Bereiding:

Snij de courgette in schijfjes en snipper de paprika fijn. Leg alle groenten in een dunne laag in een ovenvast schaal. Maak de aardappelpuree klaar en giet deze over de groenten. Dit alles in 15 minuten onder de grill gratineren.

Roerbakgroenten met tagliatelle voor 2

Ingrediënten:

  • 2 stengels bleekselderij
  • halve rode paprika
  • 1 groene paprika
  • halve courgette
  • half bakje gesneden champignons
  • halve aubergine
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en gedroogde uien of bosui
  • 2 zakjes SaniSlim tagliatelle / fusili / rijst

Bereiding:

De groenten in kleine blokjes snijden; de tomaten apart houden, de groenten wokken en naar smaak kruiden. De groenten met de kruiden 5-7 minuten roerbakken op hoog vuur. Ondertussen de SaniSlim tagliatelle in 10 tot 12 minuten gaar koken en afgieten. De tomaten en tagliatelle aan de roerbakgroenten toevoegen en 1 minuut op hoog vuur doorwarmen.

Tagliatelle met courgette in tomatensaus

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • halve eetlepel sambal
  • zout, peper, knoflookpoeder en basilicum
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 zakje SaniSlim pasta (fusili, tagliatelle of penne)

Bereiding:

Courgette in stukjes snijden en in een wok bakken met een beetje olie en sambal. Op smaak brengen met de kruiden. De tomatenpuree toevoegen. Ondertussen de pasta in 10 tot 12 minuten gaar koken en afgieten. De pasta toevoegen aan de groenten en nog even op hoog vuur doorwarmen.

Roerbak andijvie met tagliatelle / fusili of rijst

Ingrediënten:

  • 1 zakje pasta & carbonarasaus
  • 250 gram andijvie
  • halve bos ui
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • knoflookpoeder, peper en zeezout
  • 1 eetlepel olijolie

Bereiding:

Kook de pasta in 10 tot 12 minuten gaar en laat deze goed uitlekken. Verhit in een wok 1 eetlepel olijfolie. Snijd de bos uit in kleine stukjes en wok de ui. Snijd de andijvie in grove stukken en roerbak dit samen met de ui op hoog vuur. Breng het geheel op smaak met de kruiden. Doe 50 ml water in de wok op laag vuur en voeg het zakje carbonara saus toe. Voeg de pasta toe en laat het geheel nog een paar minuten doorkoken op zacht vuur.

Ovenschotel met tomaten en courgettes

Ingrediënten:

  • 2 tomaten
  • halve courgette
  • 2 bosuitjes
  • provencaalse kruiden
  • 1 zakje SaniSlim omelet kaas
  • zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels rozemarijn

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de tomaten en courgettes in dunne plakjes. Vet de ovenschaal in en leg de tomaten en courgettes in de schaal. Maak de bosuitjes schoon en snij deze in ringetjes. Strooi de rozemarijn en de bosuitjes over de groenten. Klop in een kom het zakje omelet met 150 ml water los met zout en peper. Schenk dit mengsel over de groenten. Besprenkel met wat olie. Laat de schotel 30 minuten garen en goudbruin worden.

Vegetarische ovenschotel

Ingrediënten:

  • 1 zakje SaniSlim omelet champignon
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • halve courgette
  • gedroogde ui of bosui
  • knoflookpoeder, peterselie, paprikapoeder, gemalen komijn, eventueel chilipoeder
  • olijfolie

Bereiding:

Paprika’s in reepjes snijden en de tomaten in plakjes. Verwarm de oven voor op 170 graden. Verhit de olie een wok of hapjespan. Fruit hierin de ui, knoflook, paprika, courgette en tomaten en laat alles 15 tot 20 minuten pruttelen tot de groenten beetgaar zijn. Roer de peterselie, paprikapoeder, chili, peper en zout erdoor. Smoor het geheel in 5 minuten. Schep de hete groentemix in een ovenvaste schaal. Maak vier kuiltjes in het mengsel en giet het eimengsel (zakje + 150ml water) in de vier kuiltjes. Zet de schotel direct in de over en verwarm het gerecht 10 minuten. Let erop dat het ei stolt en garneer dit met wat komijn en paprika poeder.

Spinazierollen

Ingrediënten:

  • 1 zakje SaniSlim omelet bacon
  • spinazie
  • gedroogde ui of bosui
  • knoflookpoeder, zout en peper

Bereiding:

Roer het eimengsel (zakje +150 ml water) los met zout en peper. Bak 2 dunne omeletten van dit mengsel. Fruit de ui met de knoflookpoeder en vervolgens de goed uitgelekte spinazie. Laat de spinazie goed opwarmen en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spinazie over de omeletten en rol ze op.

Geroosterde Asperges

Ingrediënten:

  • 1 kilo niet al te dikke asperge
  • olijfolie
  • knoflookpoeder, zwarte peper

Bereiding:
Maak de asperges schoon door ze even in een ruime pan met water te leggen. Ga daarna als volgt te werk; groene asperges hoeven niet geschild te worden, verwijder wel de harde uiteinden van de steel met een schilmesje. Verhit de grillpan en vet in met een scheutje olijolie. Rooster de asperges in 7 tot 10 minuten beetgaar. Bestrooi ze met de knoflookpoeder en zwarte peper

Geroosterde Asperges

Ingrediënten:

  • 1 kilo niet al te dikke asperge
  • olijfolie
  • knoflookpoeder, zwarte peper

Bereiding:
Maak de asperges schoon door ze even in een ruime pan met water te leggen. Ga daarna als volgt te werk; groene asperges hoeven niet geschild te worden, verwijder wel de harde uiteinden van de steel met een schilmesje. Verhit de grillpan en vet in met een scheutje olijolie. Rooster de asperges in 7 tot 10 minuten beetgaar. Bestrooi ze met de knoflookpoeder en zwarte peper

SALADE & DRESSING

Dressing op basis van olie & azijn mogen vanaf fase 1

Bijvoorbeeld: Olijfolie, azijn, zoetstof/stevia, citroensap & gewenste kruiden. Dit is een goede basis voor elke dressing. Hieraan kan 0% vet griekse yoghurt toegevoegd worden om het geheel romiger te maken.
U kunt alle gewenste kruiden zoals knoflookpoeder, kerrie, paprika, dille, provencaalse kruiden enz toevoegen om zo uw eigen dressing te maken.

Komkommer bosui salade
Snij komkommer in schijfjes of reepjes, snij de bosui. Maak een dressing van 0%vet yoghurt, scheutje olijfolie en azijn, zoetstof/stevia, citroensap, dille, versgemalen peper en evt zout.

Met deze dressing kunt u ook een heerlijke paprika dressing maken door verse paprika in blokjes gesneden toe te voegen en paprikapoeder.

Knoflookdressing of Tzatziki
0% vet griekse yoghurt, olijfolie, versgemalen peper, zout, knoflookpoeder, komkommer in reepjes toevoegen en evt bosui om het geheel wat scherper te maken

Veldsla & kerstomaten salade
Ingrediënten:
Veldsla, kerstomaatjes, bieslook, olijfolie, theelepel azijn, mespuntjes mosterd

Bereidingswijze
was de veldsla en verwijder de worteltjes, laat de sla in een vergiet goed uitlekken tomaatjes wassen en halveren, knip de bieslook in stukjes. Dressing maken van olijfolie, azijn en mosterd en meng de bieslook erdoor doe de veldsla en kerstomaatjes in een saladeschaal en voeg de dressing toe.